Saturday, July 10, 2010

Her kan jeg søle så mye jeg vil!

Det husker jeg stod på en smekke som broren min hadde da han var liten. Minken og Pinken har akkurat begynt å spise litt grøt om kvelden, og det er som regel like mye grøt utenfor munnen som inni når vi er ferdige. Ikke sjelden må de skiftes på fra innerst til ytterst fordi det er grøt overalt.

Dette var en utfordring som ba om å bli løst, og mor måtte frem med symaskinen. Jeg elsker Meedom sin bok! Der kan jeg velge ermer og bole, sette sammen etter eget forgodtbefinnende, og vips, så har jeg et plagg. Her valgte jeg ragland-ermer og vanlig bole, men lot være å sy den sammen bak. I stedet tok jeg skråbånd på baksiden og lot skråbåndene i halsen være lange sånn at det går an å knyte smekken fast rundt halsen. Stoffet er en voksduk fra Ikea. Elsker å sy i stoff som ikke trenger å kastes over og som ligger så fast at jeg nesten ikke trenger å bruke knappenåler eller noe. Skulle ellers ansatt en sommervikar som kunne klippe og tegne mønstre, og kaste over stoffet...det er det kjedeligste med syingen!








Mønster: fritt sammensatt fra Meedom
Stoff: voksduk fra Ikea
Skråbånd: fra stoff og stil

To bukser

I en svisj og en svosj har jeg sydd to bukser til Pinken. Etter å ha putlet med kjøredressen var det fantastisk å bare suse på med noe enkelt og kjapt. Har aldri sydd enkle bukser før, så derfor var det jo ekstra gøy. For øyeblikket er det mønstre fra Meedoms bok "Børnetøj 0-3 år" som eksperimenteres med. Det er veldig enkelt, og der er mange lure triks for oss som ikke er så veldig gamle og drevne i sygamet.







Den turkise hadde jeg ikke riktig tråd til eller noe, men siden det var et slags prøveprosjekt sydde jeg bare med sort tråd. Til tross for mange sytekniske svakheter synes jeg selve buksen ble veldig skjønn og fin. Min kjære kasserte en haug med boksershortser, og i ekte Reodor Felgen-stil klippet jeg ut alle strikkene i livet og tok vare på til bukser av denne typen. Den første fikk flytte inn i denne turkise.






Den røde er fortsatt litt stor til Pinken - særlig siden strikkene nederst ikke er så veldig stramme at de fester seg på foten. Så dermed forsvinner beina hennes inni. For første gang prøvde jeg faldefoten på maskinen min - den kan så mye rart som jeg ikke vet om. Det var jo veldig praktisk og enkelt, og den lille falden nederst ble absolutt fin.

Turkis bukse:
mønster: Meedom
stoff: jersey-laken fra Kid.

Rød bukse:
mønster: Meedom
stoff: tynn bomull fra Husqvarna

Thursday, July 8, 2010

Kjøredress av restestoff









Litt dårlig beregning av hvor mye stoff jeg egentlig trengte til vognposene har gitt Minken og Pinken en ny kjøredress. Normalt sett kler jeg dem aldri i sort, men nå var det nå en gang den fargen jeg hadde. Veldig fornøyd med at fôret og alt ble så fint. Og det jeg har lært er at jeg må sy med små sikk-sakk-sting når jeg syr i elastisk stoff som dette fôret - da blir det penest. Og å sy med forskjellig farge på over- og undertråd kan bli litt rart hvis ikke trådspenningen er helt perfekt. Noe den ikke var på denne. og når du skal feste strikk på stoff er det lurt å feste det i hver ende før du begynner å sy - da er det lettere å dra i det uten at det krøller og blir stygt.
Men alt i alt må jeg si at denne her var jeg kjempefornøyd med!

Mønster: Stoff og stil
Stoff: Bomullsjersey og poplin fra Stoff og Stil
Glidelås: knappehuset