Sunday, August 29, 2010

Kjøredress nummer to

Med tvillinger må ting lages dobbelt opp, så derfor en til kjøredress. Jeg klippet denne drakten i sommer, men har ikke tatt tid til å sy den før nå. Minken og Pinken har selvfølgelig vokst, så den kommer ikke til å passe så veldig lenge, menmen. Så lærte jeg at jeg klipper når jeg skal sy, ikke en måned i forveien for å være ute i god tid.






Mønster: stoff og stil
Stoff: svart poplin og mønstret bomullsjersey fra stoff og stil

Wednesday, August 11, 2010

Sommerferie og abstinenser

Årets sommerferie var stort sett på hytter, langt fra symaskiner. Jeg tok med meg nyinnkjøpte stoffer for å klippe, men abstinensene ble så voldsomme at jeg måtte få hentet symaskinen. I bil og båt og det hele. Neste hytte var strømløs, så der måtte jeg akseptere to ukers fri.

Sommerens slager ble bukser - ispedd noen gensre her og der for å lage hiphop-dresser til kidsa. Minken fikk første dress, og måtte dermed leve med noen begynnertabber. I all hovedsak korthet og bredhet. Pluss at jeg hadde kjøpt ren bomullsribb, og den var det ganske dårlig elastikk i, så jeg måtte åpne opp og sette i noen strikk etterpå. Så lærdommen fra denne runden var: ribb bør være blanding av bomull og lycra - da holder det best.






Mønster: joggedress fra Meedom (den blå justert fordi den brune ble så kort og bred)
Stoff brun drakt: stretch chenille og bomullsribb fra Stoff og stil
Stoff blå drakt: stretch velour og bomulls/lycraribb fra Stoff og stil






Mønster: bukser: Medom, selebukse: stoff og stil
Stoff: stretch velour og bomulls/lycra-ribb fra stoff og stil



Mønster: Meedom
Stoff: Stretchlaken fra Kid
Knapper: stoff og stil