Wednesday, October 20, 2010

Helmich og Eide feat. mormor



Da kidsa fortsatt var i magen strikket jeg blå fanadrakt til en av dem. Mamma mente at det ikke gikk an å bare ha én drakt når det kom to babyer. Jeg slo fast at hvis vi skal være nødt til å lage to av alt, så blir det bare et ork å gå i gang. Dermed ble det fullt ut aksept for en fanadrakt i ensom majestet. For meg. Mamma har putlet på, og med en iherdig siste innsats fullførte hun nå den røde drakten, og dro til med to luer i samme slengen. Jeg hadde strikket en blå lue selv, men i løpet av de ni månedene fra den var ferdig til den skulle brukes har den forsvunnet. Og skal jeg være helt ærlig er jeg ganske sikker på at den uansett hadde vært for liten nå.

Mønster: Fana
Garn: baby angora

Sunday, October 17, 2010

Nesten en body

Denne har også ligget på sybordet i lang tid. Var først veldig ivrig etter å eksperimentere med et body-mønster, men etter hvert som jeg innså at det ikke helt gikk veien har jeg ikke giddet å gjøre den ferdig. Vanskelig å sy kantbånd uten stretch på stretchstoff! Det er kanskje en regel at man skal bruke tilsvarende stoffer sammen når man syr? Og så er det trykk-knapper...det er en annen historie. De kan ikke gå rett på verken bomullsjersey eller stretchvelour alene - det har jeg lært nå. Må fore med fliselin eller med et ekstra lag stoff sånn at ikke stoffet går i stykker når du knapper.

Mønster: eget
Stoff: Bomullsjersey fra stoff og stil

To selebukser

Med mor i jobb blir det sjeldne syprosjekter og sjeldnere blogginnlegg. Har syslet med to selebukser den siste tiden og omsider i dag gjorde jeg dem ferdige.
Har nok litt perfeksjonering av mønsteret å jobbe med, men det er en fin begynnelse på noe. Merker at stretch-velour er vanskelig å jobbe med. Tror neste prosjekt må være i noe annet enn det. Kanskje fortjener Minken og Pinken noe annet enn haremsbukser også etter hvert.



Stoff, knapper og skråbånd: stoff og stil
Mønster: egne